Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Cele mai întâlnite probleme dentare - partea II

Continuăm seria de probleme dentare des întâlnite, despre care considerăm a fi bine să le aducem în prim plan, să le facem cunoscute tocmai pentru a putea, într-o mai mică sau mai mare măsura, să încercăm a le preveni.

Nu putem deci să nu amintim de cariile dentare, aceste distrugeri ale țesutului dur al dintelui, cu incidență foarte crescută. Ce mâncăm, cum ne îngrijim dantura, ce stil de viață adoptăm, conteaza mult și influențează într-o oarecare măsură apariția cariilor. Degradarea dinților apare atunci când placa, substanța lipicioasă care se formează pe dinți, se combină cu zaharurile sau amidonul alimentelor consumate. Acest amestec produce acizi care atacă smalțul dinților ducând în final la apariția acestor nedorite carii, carii ce se pot dezvolta și pe măsură ce îmbătrânim, deoarece smalțul dintelui se erodează, iar uscăciunea gurii datorată vârstei sau medicamentelor poate duce în final la formarea lor.

Cea mai bună modalitate de a preveni formarea cariilor este prin adoptarea unor obiceiuri bune de igienă dentară, un periaj regulat al dinților și folosirea zilnică a aței dentare, dar și efectuarea controalelor dentare obișnuite. Consumul de alimente sănătoase și evitarea gustărilor și a băuturilor cu un conținut ridicat de zahăr sunt și ele modălități eficiente de a preveni apariția cariilor. Întotdeauna , medicul dentist vă poate recomanda tratamente suplimentare care vă pot ajuta să reduceți riscul apariției acestor probleme.