Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Cele mai întâlnite probleme dentare - partea I

Problemele dentare nu sunt niciodată distractive dar vestea bună este că cele mai multe dintre ele pot fi ușor împiedicate. O igienă dentară bună, definită de un periaj regulat și folosirea zilnică a aței dentare, o alimentație corectă sau controale dentare regulate, toate acestea reprezintă pași esențiali în prevenirea celor mai multe dintre problemele dentare ce pot apărea la un moment dat.

A te informa despre problemele dentare comune și cauzele lor principale este și asta o măsură de prevenție care poate face diferența între o dantură cu probleme și o dantură sănătoasă. De aceea, ne-am gândit să-ți oferim caâteva informații utile despre anumite afecțiuni dentare întâlnite foarte des, dar și cum pot fi ele prevenite.

Începem cu cea mai comună dintre ele, și anume respirația urât mirositoare, halitoza. Dacă și tu suferi de această problemă, atunci cauza poate fi o afecțiune de ordin dentar. Sunt studii care arată asta, care indică că aproximativ 85% dintre persoanele care care au o respirație urât mirositoare datorează această stare unor boli dentare nedescoperite încă în cabinetul medicului stomatolog. Gingivita sau cariile pot fi două cauze principale ale halitozei. Ce trebuie să aflați este că în aceste cazuri, folosirea apei de gură nu va putea vindeca cauza ci va putea masca pentru o perioadă scurtă de timp această problemă Neapărat, dacă respirația urâtă vă face probleme, vizitați medicul dentist pentru a exclude orice posibilă afecțiune a danturii.