Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Plombele dentare

Ce tip de tratament alegi atunci când ai o fractură a dintelui sau o carie dentară? Una din variantele pe care medicul stomatolog ţi-o poate recomanda este plomba dentară. Dar ce înseamnă mai exact acest tip de tratament? Dacă nu ştii dar te interesează să afli mai multe informaţii, noi îţi vom oferi în cele ce urmează mai multe detalii.

Plomba dentară reprezintă un tip de tratament prin care porţelanul sau anumite materiale compozite sunt folosite pentru a umple cavităţile produse de fisuri sau de carii dentare. Sunt cazuri când muşcătura sau mestecatul pot fi clar îmbunătăţite de un astfel de tratament, folosit în general pentru a reda sănătatea dintelui şi a îmbunătăţi aspectul acestuia. În funcţie de tipul cavităţilor, există mai multe opţiuni de tratament, atât în ceea ce priveşte tipul de obturaţie, care poate fi o restaurare directă, fiind necesară o singură vizită la cabinet, sau o restaurare indirectă, ce necesită cel puţin două şedinţe, cât şi în ceea ce priveşte materialele folosite pentru a restaura dinţii, materiale ce au mai multe clasificări.

Oprindu-ne la plombele de amalgam, trebuie să spunem că acestea reprezintă un tratament controversat, motivat de faptul că ele sunt de fapt un amestec de metale, printre care şi mercur. Este într-adevăr un tratament accesibil şi durabil, dar nu redă aspectul natural al dintelui. Mai mult, prezintă şi alte dezavantaje, cum ar fi de exemplu apariţia unor sensibilităţi dentare sau îndepărtarea unei porţiuni mari a dintelui, atunci când se efectuează tratamentul propriu zis. O altă opţiune ar fi plombele din răşini de compozite, ce au avantajul de a fi atât durabile, cât şi de a asigura dinţilor un aspect estetic natural. Dezavantajul lor este că se vor uza mult mai repede decât plombele de amalgam şi că nu sunt potrivite pentru restaurarea cavităţilor mari la nivelul molarilor. Ar mai fi plombele din ionomeri de sticlă, plombele din aliaj de aur sau plombele de porţelan. Acestea din urmă se vor potrivi culorii dinţilor tăi, şi, de aceea, poţi fi convins că vei obţine un aspect natural, foarte asemănător cu al dintelui original. La Dent Art, plombele realizate din porţelan sau materiale compozite fac parte din tratamentele de cosmetică dentară. Îţi recomandăm să înlocuieşti plombele vechi, tradiţionale, cu acest tratament nou, ce-ţi va asigura un aspect estetic cât mai bun şi un zâmbet frumos.