Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Importanța sănătății dentare

A practica obiceiuri bune alimentare și de igienă este foarte important pentru menținerea unei guri sănătoase, pentru menținerea sănătății dinților și a gingiilor. Dar nu numai asta. Stilul de viață sănătos poate ajuta în toate aspectele vieții.

Cu precădere însă atunci când ne referim la dantură, noi știm că este foarte important să aveți parte de controale periodice în cabinetul specializat. Atunci când în permanență există o supraveghere profesionistă maxilofacială, anumite probleme, precum dinții strâmbi, dinții lipsă sau un maxilar deformat, care poate pune probleme vorbirii, nu vor putea exista. În lipsa unei supravegheri periodice din partea medicului stomatolog, anumite probleme dentare pot duce la proceduri complicate, foarte costisitoare.

De aceea e bine ca, atunci când apar anumite semne că ceva nu este în regulă, precum semnalele dureroase date dinților de către alimentele sau lichidele calde sau reci, să vă prezentați cât mai repede la medicul stomatolog. Nu uitați că semnele precoce ale cariilor dentare sunt mai ușor de tratat decât cazurile avansate și, cel mai important, nu uitați că sănătatea dinților vine întotdeauna din întreținerea corectă zilnică (periaj și ață dentară) împreună cu vizitele regulate la medicul dentist.