Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Incrustatiile

Incrustatiile sunt obturatii (plombe) turnate in laboratorul dentar. Acest tip de tratament reprezinta o metoda traditionala de restaurare a dintilor si ofera posibilitatea de a rezolva o problema mai majora a dintelui sau de a completa crapaturile.

Incrustatiile dentare sunt reprezentate de inlay-uri si onlay-uri.

Inlay reprezinta o piesa de reconstructie dentara necesara pentru repararea a 1-2 pereti ai aceluiasi dinte, dintre care unul ocluzal si altul interdentar. Incrustatia Inlay are aceeasi culoare cu dintele, astfel incat nu se observa diferente, rezultatul fiind satisfacator.

Onlay repara un perete vestibular lateral al dintelui si acopera intre 2 si maxim 4 pereti ai dintelui. Are o destinatia diferita fata de incrustatia Inlay, fiind mai rezistenta si mai mare ca si suprafata. Incrustatia Onlay este cunoscuta ca si coroana partiala deoarece acopera o suprafata mai mare, dar nu integral precum coroanele dentare.

Aceste tratamente sunt preferate de pacienti pentru inlocuirea plombelor inestetice deoarece imita culoarea naturala a dintelui. In unele cazuri incrustatia asigura protectia tesuturilor dentare ramase in urma indepartarii cariei. Avand o serie de avantaje prezentate in acest articol, in functie de problemele pe care le aveti medicul stomatolog poate sa apeleze la un astfel de tratament, si sa va ofere rezultate vizibile si satisfacatoare.