Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Implanturile dentare

Voi ştiaţi că bazele ortodonţiei moderne au fost puse încă din secolul XVIII de către francezii Pierre Fauchard şi Louis Bourdet? Dar nu de atunci a fost interesată omenirea de corectarea poziţiei dinţilor. Sunt dovezi că încă din antichitate a existat un interes pentru acest tip de tratament, recomandat astăzi de medicii specialişti ori de câte ori se remarcă o muşcătură incorectă, sau când dinţii au diverse spaţii între ei ori sunt înghesuiţi.

Opţiunile de tratament sunt de diferite tipuri şi, de aceea, dar mai ales dacă doriţi informaţii despre ele, vă recomandăm să accesaţi secţiunea site-ului nostru dedicată aparatelor dentare, pentru a afla mai multe informaţii despre fiecare dintre ele: sectiune aparate dentare

Despre procedură trebuie să ştiţi că înainte de a vă monta aparatul, sunt necesare o serie de investigaţii, începând cu radiografii ale danturii, şi terminând cu eventuale extracţii dentare, dacă medicul consideră acest lucru necesar. În funcţie de aparatul dentar ales, trebuie să mai ştiţi că montarea aparatului în sine nu este o procedură dureroasă, unele dintre ele putând însă crea un disconfort datorită duratei de montare. Vârsta potrivită nu există, acest tip de tratament fiind indicat oricărei persoane ce prezintă probleme parodontale. În funcţie de gravitatea acestora, aparatul dentar trebuie purtat pentru o perioadă ce poate varia între 6 luni şi 3 ani. În toată această perioadă sunt necesare vizite la medicul ortodont cel puţin o dată pe lună, pentru verificarea stării aparatului dentar. Neapărat trebuie avută în vedere o îngrijire corectă a acestor aparate iar igiena dentară în tot acest timp trebuie să fie impecabilă.

Ce se întâmplă la sfârşit? Ei bine, deoarece dinţii au în general tendinţa de a reveni în poziţia iniţială, medicul poate decide în unele cazuri că este necesar un aparat de contenţie, pentru asigurarea menţinerii poziţiei corecte a danturii.

Nu putem să nu menţionăm o alternativă la aparatele dentare clasice, demnă de luat în calcul, tehnica Invasilign. Recomandată pentru modificarea anomaliilor uşoare, tehnica Invisalign este o gutieră transparentă din plastic, ce-ţi poate oferi un zâmbet perfect, fără ca tu să-ţi faci probleme din punct de vedere estetic.

Indiferent de metoda preferată de tine, poţi fi sigur că specialiştii DentArt te vor îndruma întotdeauna către tratamentul corect.