Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Igiena orală – obicei natural

Și tu vrei să ai un zâmbet frumos, nu-i așa? Ăsta e motivul principal pentru care igiena orală trebuie să fie printre prioritățile oricărei zile. O igienă orală deficitară poate duce în timp la o varietate de probleme dentare, putând să apară boli precum gingivita sau infecții ale măselelor, dar și boli medicale generale, precum boli ale inimii sau accidente vasculare cerebrale. Cu siguranță însă, îngrijirea regulată a dinților poate preveni aceste probleme foarte lejer. Cum? Prin câțiva pași foarte ușor de înțeles dar și foarte simplu de urmat. Primul pas, așa cum vă spuneam și săptămâna trecută, este periajul dinților. Este cel mai simplu mod de a vă păstra dinții curați și nu necesită decât câteva minute din timpul vostru. De ce trebuie să faci asta? Pentru a preveni formarea plăcii bacteriene ce rezultă din acumularea de acid ca urmare a descompunerii alimentelor.

De asemenea, pentru a păstra dinții sănătoși, poți evita consumul de băuturi acidulate, cafea sau alcohol, deoarece băuturile care conțin aditivi, siropuri diverse sau coloranți alimentari pot face ca dinții să pară decolorați. Și, dacă tot suntem la capitolul lucruri de evitat, cu siguranță știți, mai ales dacă vă aflați printre fumători, că tutunul nu este cel mai bun prieten al sănătății în general și al dinților în mod special, fiind printre principalele cauze de îngălbenire a acestora. Ce e bine să faceți? Ei bine, puteți folosi apa de gură, deoarece aceasta poate ajuta la menținerea unei respirației bune dar și la întărirea dinților. Să nu uitați de ața dentară deoarece utilizarea ei poate ajuta la eliminarea acelor particulele de alimente ori a altor substanțe dăunătoare dinților, ce nu se pot îndepărta prin periajul regulat. Noi recomandăm folosirea aței dentare cel puțin o dată pe zi, seara, înainte de culcare. Pentru aceia dintre voi care nu sunt încă obișnuiți cu ața dentară, aproape garantăm că odată format acest obicei, el va deveni apoi la fel de natural ca și periajul.

Bineînțeles că, pe toți cei interesați de un periaj profesional, echipa noastră îi așteaptă cu drag în clinica din Str. Puțul de Piatră nr. 1, sector 1, București, cu o programare în prealabil, online pe www.dentartbucharest.ro sau la numerele de telefon 0744-305-852 sau 021-650-42-54.