Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Halitoza – ce înseamnă și cum o putem trata sau preveni

Vă povestim astăzi câte puțin despre halitoză, despre această problemă a respirației urât mirositoare, despre cauzele ei dar și cum poate fi prevenită. O problemă de multe ori jenantă, halitoza nu afectează numai persoanele ce suferă de această afecțiune, ci și persoanele cu care acestea intră în contact. De aceea, halitoza poate afecta atât încrederea în sine cât și viața socială, fiind o afecțiune nu gravă, dar care necesită atenție și metode de prevenire.

Dacă vorbim despre cauzele ei, trebuie să menționăm că acestea pot fi ocazionale, ca de exemplu atunci când se consumă alimente precum ceapă, usturoi, sau cronice, ca de exemplu atunci când se întâlnesc la nivelul cavității bucale afecțiuni ale dinților precum carii, gingivita sau abcese dentare. Fumatul, alcoolul, cafeaua ori o igienă nu tocmai bună a danturii se află și ele printre cauzele frecvente ale halitozei. Și, trebuie să menționăm că sunt și o mulțime de alte afecțiuni care pot cauza halitoza, afecțiuni care nu țin neapărat de igiena cavității bucale ori de anumite boli dentare, ci de anumite infecții ori afecțiuni digestive sau poate anumite insuficiențe, de ordin hepatic sau renal.

Tratamentul halitozei se adresează în general cauzelor determinante care, în mare parte, țin de probleme ale cavității bucale. Halitoza poate fi prevenită printr-o igientă dentară corectă, prin renunțarea la obiceiuri deloc sănătoase, precum fumatul, sau prin evitarea băuturilor zaharoase. Bineînțeles că, atunci când halitoza apare, este foarte importantă prezentarea la medicul stomatolog, pentru a depista și trata acele afecțiuni care cauzează respirația urât mirositoare, pentru rezolvarea acelor probleme stomatologice care contribuie la apariția halitozei. Întotdeauna, igiena corectă a cavității bucale, folosirea cu regularitate nu numai a periajului dentar, ci și a aței dentare sau a apei de gură, ei bine, toate acestea reprezintă cele mai sigure metode de prevenție a halitozei.