Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Gingivita

Denumită și boala gingiilor sau boala parodontală, gingivita se referă la inmultirea bacteriilor în gură pe fondul unui răspuns imun slab sau ineficient, favorizat de diferiţi alţi factori: placa bacteriană, tartru sau înghesuiri dentare.

Cel mai important insa este placa bacteriana. E important de retinut ca bacteriile pot provoca inflamația gingiei și sângerarea si ca, pe masura ce progreseaza, dar si in lipsa unei igiene riguroase, gingiile se pot indeparta de dinti iar resturile de mancare se pot prinde in aceste spatii, cauzand in cele din urmă probleme grave dinților, ce pot duce chiar la pierderea lor. Gingivita poate fi insa cauzată in egala masura si de hormoni, boli, medicamente sau de antecedente familiale ale bolii gingivale.

Un tratament corect al ginigivitei va incepe in primul rand cu un detartraj si un periaj profesional. Trebuie sa retineti ca instaurarea igienei corespunzătoare duce la dispariţia simptomatologiei. De altfel, indepartarea tartrului cu regularitate, igiena corespunzatoare si vizitele periodice la medicul stomatolog constituie masuri eficiente de preventie ale acestei boli, care, netratata la timp, poate declansa parodontita, o boala care va provoca probleme grave dintilor.