Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Fumatul și influențele sale asupra danturii

Ne aplecăm azi asupra fumatului, mai exact asupra modului în care acest obicei influenţează apariţia unor probleme ale danturii. Şi credeţi-ne, acestea nu sunt deloc puţine. Respiraţia urât mirositoare, decolorarea dinților, creșterea riscului de apariție a gingivitei sau creşterea riscului de apariție a cancerului oral, sunt numai câteva dintre afecţiunile cauzate de fumat. Formarea plăcii bacteriene este favorizată și ea de fumat, fapt ce va conduce la o scădere a rezistenței dinților și într-un final, la pierderea lor.

Atât fumatul cât şi alte produse din tutun pot duce la afecțiuni ale gingiilor cauzate de influenţa nocivă pe care o au asupra acestora sau asupra dinţilor. Mai exact, se pare că fumatul acţionează asupra funcției normale a celulelor țesuturilor gingivale iar această acţiune este în fapt acel lucru care îi face pe fumători mai sensibili la infecții, sau predispuşi la dezvoltarea bolii parodontale. De asemenea, fumatul pare să diminueze fluxul sanguin la nivelul gingiilor - ceea ce poate afecta vindecarea rănilor.

De aceea, indiferent de când fumaţi, renunțarea la acest obicei poate reduce considerabil riscurile grave pentru atât dantură, cât şi pentru starea de sănătate generală a întregului organism. Ceea ce orice fumător trebuie să știe foarte bine, este că fumatul aduce cu sine boli. Dacă nu rapid, atunci cu siguranță în timp.