Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Dinții de lapte si dinții adulți

Începând să-și facă apariția de obicei la vârsta de 6 luni, dinții de lapte sunt un motiv de bucurie pentru orice părinte. Dar care este importanța lor, dincolo de aspectul adorabil al oricărui bebeluș zâmbitor?

Ei bine, da! Dinții de lapte sunt foarte importanți, ei ajută la masticație, vorbire, dar mai ales pentru a “defini” locul dinților adulți, aflați în curs de dezvoltare. Ei sunt, de asemenea, structurați diferit față de dinții adulți, fiind mai predispuși la declin. Din cauză că nervul este situat mai aproape de exterior, cariile pot provoca dureri mari celor mici. Lăsate netratate, orice probleme ale dinților de lapte pot duce la dureri, infecții, abcese sau umflături. Înțelegerea anatomiei dinților copilului tăi te poate ajuta să înțelegi mai bine necesitatea unei rutine puternice și eficiente de igienă orală, precum și importanța controalelor periodice pentru prevenirea și diagnosticarea rapidă și tratarea cariilor dentare.

Nu uita că și îngrijirea corectă a dinților adulți este extrem de importantă, deoarece aceștia sunt ultimul set original pe care oricare dintre noi îl obține pentru tot restul vieții! Dinții adulți sunt mai puternici decât dinții de lapte, dar nu sunt indestructibili. De aceea, este important să urmezi o rutină eficientă de îngrijire la domiciliu și să vizitezi cabinetul medicului stomatolog pentru verificări periodice la fiecare 6 luni.