Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Implantul dentar

Ce faci atunci când ţi se spune că e nevoie de înlocuirea unuia sau mai multor dinţi? Sfatul nostru este să te îndrepţi către implanturile dentare deoarece acestea sunt adesea cel mai bun tratament pentru dinţii lipsă. Atunci când un dinte deteriorat sau cariat este îndepărtat, atât partea vizibilă a dintelui, numită coroană, căt şi partea invizibilă a dintelui, numită rădăcină, se pierd. Dacă ai gingii sănătoase, iar osul maxilarului este sănătos şi el, atunci medicul stomatolog îţi va recomanda cu siguranţă această procedură, care reprezintă o rădăcină artificială, din titan sau zirconiu, ancorată chirurgical în os, ce va înlocui rădăcina naturală a dintelui. Implantul dentar este plasat în osul maxilarului, astfel încât să poată fuziona cu osul natural și să devină o bază solidă și robustă pentru dintele înlocuit. Avantajul implanturilor dentare este că sunt cea mai apropiată variantă, cea care se aseamănă cel mai mult cu dinţii naturali.

Ca şi în cazul dinţilor naturali, îngrijirea implanturilor dentare se face cu ajutorul periajului, a aţei dentare şi apei de gură. Sunt indicate vizitele periodice la medicul stomatolog, acest lucru ajutând la păstrarea dinţilor într-o stare de sănătate bună pe o perioadă mai lungă de timp. Longevitatea implantului dentar depinde de aceste controale regulate la medicul stomatolog, cel puţin o dată la 6 luni, doarece este necesară verificarea stării ţesutului osos. Respectarea acestor aspecte face ca durata de viaţă a implantului să fie foarte mare.

Implantul dentar îţi va permite să mănânci cu încredere, să zâmbeşti, să râzi sau să vorbeşti, să te bucuri de toate activitățile obișnuite ale vieții de zi cu zi, fără să te mai gândeşti la problema dinților lipsă. Bineînţeles că, cel care va stabili cu certitudine dacă poţi face sau nu un astfel de tratament, este medicul stomatolog. Te aşteptăm deci pentru a afla opinia unui profesionist, în cabinetul nostru din str. Puţul de Piatră, cu o programare în prealabil, online pe www.dentartbucharest.ro sau la numerele de telefon: 0744-305-852 | 021-650-42-54.