Putul de piatra nr. 1, sector 1, Bucuresti | 0744-305-852

Faţetele dentare

Faţetele dentare sunt nişte foi subţiri, asemănătoare unghiilor false, realizate la comandă pentru a acoperi suprafața frontală a dinților în vederea îmbunătăţirii aspectului acestora. Ele se lipesc practic pe partea din faţă a dinţilor pentru a schimba forma, dimensiunea sau lungimea acestora. Faţetele dentare se pot realiza din porţelan dar şi din diferite materiale compozite. Avantajul faţetelor din porţelan este că rezistă mai bine la pete decât cele din materiale compozite, dar şi că imită mai bine lumina, reflectând deci proprietățile dinților naturali.

Faţetele dentare se folosesc în general pentru a acoperi dinţii decoloraţi sau pătaţi, dinţii ciobiţi sau fisuraţi ori dinţii care sunt inegali sau care prezintă spaţii între ei. Oferă o mulţime de avantaje, printre care un aspect natural al dinţilor dar şi o rezistenţă mărită la pete. Ele nu necesită o îngrijire specială, obiceiurile clasice de spălare a dinţilor, folosirea apei de gură şi a aţei dentare fiind îndeajuns.

Există şi alte alternative de tratament. De exemplu, obturaţiile sau coroanele pot face faţă şi ele cu succes unor probleme ale danturii similare celor tratate prin faţete dentare. Însă pentru aspect estetic cât mai plăcut, se recomandă faţetele dentare, tratament inclus de altfel în cosmetica dentară.